Tävling i Sommenbygden! | Martinas

Martinas

Annons

Tävling i Sommenbygden!

I lördags tävlade vi på sommenbygdens brukshundsklubb. 

Hade sagt innan att om det spöregna så skulle vi inte starta. Hade vädergudarna med oss för det regna på vägen dit och dugga när jag kom fram. Men sen var det bara lite disigt, men inget regn. 

Jackson kändes laddad men inte så där supertaggad som han kan vara. Jag var konstigt nog inget nervös och det kändes bra. Fick start nummer 3, perfekt. Eller jag hade ju gärna haft en kant plats på platsen vilket vi blivit bortskämda med.. Men 3 är mitt tur nummer! 

Domare var Åke Karlsson. 

Poäng enligt följande: 

Platsliggning- 9,5. Dk

Fritt följ- 8. ss, pendlar

Läggande- 9,5. vid sättande

Inkallning- 7. Kommer ej första

Sändande med ställande- 10 

Apportering- 6. Tugg, dk

Fritt hopp över hinder- 8. I slag

Fjärrdirigering- 5. Två skiftningar

Helhetsintryck- 9

Totalt: 162,5 poäng , ett första pris placering 5/7.

jag är mycket nöjd med starten då Jackson var uppmärksam på mig, nosa inget, lämna mig inte och gjorde vissa bitar riktigt snyggt. Platsen låg han kanon fint på 🙂 så duktig. Men däremot la han sig inte på första kommandot och satte sig inte på första, morr. 

Denna tävling fick jag ta till dk i nästan alla moment vilket känns så sjukt frustrerande när HAN KAN! Men han bara tittar och ser ut som att han inte hörde. På inkallningen satt han blixt stilla på första HIT sen kom han som ett skott, tyckte det var hårt att dra 3 poäng för ett dk.. men men! På apporteringen tugga han- som vanligt men var inte alls påväg inte till mig utan skulle dra ett bus varv så fick säga FOT högt och tydligt då kom han in med den. 

Hoppet kändes riktigt bra och jag hörde inte ens att han slog i.. Men det var iof väldigt högt då de inte fråga höjd utan bestämde åt en.. Så var nog en planka högre mot vad vi brukar ha. Är riktigt nöjd med att han satte sig direkt på kommando och gjorde en kanon ingång. 
Fjärren gjorde han super snygga nedläggningar/uppsättanden. La sig jätte snyggt, jag lämna. Men då satte han sig inte på första. Så jag sa ligg när ligg kommando kom igen, sen sitt- snyggt!, ligg- snyggt och sen återgå.. Så pga att vi missa första uppsättandet så fick vi bara 5.. Men jättenöjd med de andra skiftena. 

Riktigt frustrerande hur han kan låsa sig genom en hel tävling.. Är det inte det ena så är det det andra 😉

Så kära läsare. Tips tack! Hur kan jag göra för att försöka motverka detta???

Tänker back to basic. Mycket upp,  ner. Belöning på varje. Belöna att han lyssnar på kommando, ingångar, snabba sättanden osv osv. Hur hade ni gjort?
Sen måste jag träna myyycket mer stadga på rutan. Han gjorde sin snyggaste ruta på tävling, men det var precis att vi fick poäng. Tävlingsledaren sa “Hämta hunden”, jag hinner gå 2 steg och så börjar Jackson gå ur rutan.. Var verkligen precis att vi fick poäng. Momentet är ju slut när de säger åt en att hämta hunden. Men vill inte få hjärtat i halsgroppen varje tävling 😉 + att i 3:an ska de stå läänge utan att röra sig.. 

Så himla skönt att plocka ett första pris. One left! Och knäpp som jag är så har jag bestämt mig för att försöka ta LP2 i år.. Nu när vi klarade detta. Så har anmält mig till Finspångs bk den 10 november! Sen har malung- sälen inomhus tävling i december.. Får se hur det går! Nu är det fokus, fokus. 

Har faktiskt en film från denna tävling 🙂 om än på lite avstånd.. Så den ska ni få någon dag! 

Sen ett stort grattis till alla från “team Ingela” inkl Ingela själv till kanon rundor och fina första pris 😀 Snacka om bra fröken, förare och hundar ni alla har! Kul. 

SAM_0206

Bild från i våras när vi vann lydnadsklass 1 på sommenbygdens bk!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats